Arktis Antarktis
FiltreraRensa

Bloggar

Filtrera

Bubblor och partiklar

22 augusti 2018 | Åsa Lindgren

Det har varit bråda dagar sedan vi kom fram till vårt isflak. Direkt efter ankomst tillbringade vi nästan tre dagar med att installera instrument, bygga infrastrukturer och hitta säkra rutiner för alla våra arbetsuppgifter.

Läs hela blogginlägget

Nordpolen

13 augusti 2018 | Åsa Lindgren

Söndagen den 12 augusti nådde vi vår nordligaste position vid Nordpolen och hade en forskningsstation där vi samlade vatten, borrade iskärnor och gjorde luftmätningar.

Läs hela blogginlägget

Seismic lines

27 augusti 2016 | Åsa Lindgren

The last couple of days, we have been busy with seismic lines. This means that Oden is breaking ice in straight lines through heavy, massive ice with ridges while the Canadian icebreaker Louis S. St-Laurent is following and shooting off seismic signals.

Läs hela blogginlägget

Första dagen i isen

11 augusti 2016 | Åsa Lindgren

Första dagen i isen blev en intensiv dag ombord då alla projekt fick komma igång och genomföra sina första provtagningar. All utrustning fungerade tillfredsställande och det är förstås en stor lättnad för alla ombord att vara igång med arbetet på riktigt.

Läs hela blogginlägget

Mänskliga spår norr om 81:a breddgraden

10 augusti 2015 | Åsa Lindgren

Som vi skrivit om i flera bloggposter tidigare så befinner vi oss i en mycket karg och ödslig miljö norr om 81:a breddgraden på nordvästra Grönland. Vi tillbringar dagarna till fots och efter att ha vandrat till alla olika punkter som vi ska kartlägga och inventera, börjar det nu efter en veckas tid vara åtskilliga mil som vi har bakom oss.

Läs hela blogginlägget
Stäng