Innehållet i portalen sorteras efter polarområde och årtal. Det är också möjligt att filtrera innehållet baserat på forskningsplattform och expeditioner.

Navigera i Polarforskningsportalen genom att klicka på ikonerna på kartan:

 • Gula ikoner är blogginlägg.
 • Den blinkande röda ikonen är det senast publicerade blogginlägget.
 • Blinkande blåa ikoner är forskarrapporter.

Allt innehåll går även att hitta genom menyn till höger.

Expeditioner

Här presenteras alla forskningsexpeditioner som ingått i de svenska Arktis- och Antarktisforskningsprogrammen SWEDARCTIC och SWEDARP sedan 1999. Här finns även forskarrapporter, som forskarna skriver när en expedition avslutats, och länkar till vetenskapliga publikationer och data från expeditionerna.

Bloggar

Läs om hur det är att arbeta i fält i forskarnas egna expeditionsbloggar.

Forskare

Här finns svenska forskningsledare samlade i bokstavsordning. Det gör det enkelt att se vilka expeditioner de deltagit i. En lista över vilka forskare som deltagit i de olika projekten går att hitta i varje enskild forskarrapport.

Kakor

På webbplatsen används kakor för statistik, användaranpassning och säkerhet:

 • Google Analytics (_ga, _gid och _gat)
  Används för besöksstatistik.
 • laravel_session
  Används för att lägga till ett lager av funktionalitet och säkerhet till användarsessioner.
 • XSRF-TOKEN
  Används för att säkerställa att bara faktiska användare av webbplatsen kan skicka data till servern via exempelvis sökformuläret.

Om du som besökare inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator.

Så här använder Google uppgifter om din användning av webbplatsen

Google har också ett tillägg till din webbläsare som blockerar kakor från Google Analytics på alla webbplatser: Google Analytics opt-out browser add-on