Vilket äventyr!

Ett äventyr i äventyret. Jag har nu tillbringat fem dygn i fält i Kanada med landteamet. Att få vara en del av detta kommer att vara oförglömligt! Efter att ”provat på” tre dygn i Washington Land kommer vi nu att stanna upp till 10 dygn i Kanada på Ellesmereön. För det mesta är det kallt och blåsigt. Och vi bara går och går. I detta gudsförgätna område skulle man tro att det är omöjligt att finna liv. Allt ser till en början grått, brunt och stenigt ut. Men dessa dagar i fält kommer garanterat vara de som sätter störst spår av resan hos mig!

När man vant sig ser man fantastiska bergsformationer, färgnyanser, massor av blommor och spår av liv. Detta går inte att återge på foto. Då jag alltid intresserat mig för växter föll det sig naturligt att Åsa lärde upp mig på de vanligaste växtarterna och nu går jag och inventerar. Högt upp på berg bland sten och grus finns ett litet spirande växtsamhälle. Helt otroligt! Blommorna lever under så hårda och primitiva förhållanden.

Det tycker jag att vi också gör här ute. Temperaturen håller sig runt 2 grader. Det gäller att försöka hålla värmen. Jag upplever att människan, i alla fall jag, har fyra grundläggande behov: äta, bajsa, sova och skratta. Detta klarar vi galant! Det är så kallt, frystorkad mat är inte gott men vi skrattar mycket och jag har supertrevligt med detta sköna gäng!

Och vet ni, idag var det min födelsedag! De sköt salut och jag fick tårta i tältet! Till lunch var det trerätters med jordnötter, frystorkad chili och blåbärssoppa! Inventering och fynd av myskoxskelett och isbjörnsspår. Och dagen till ära börjar snön att falla nu! En oförglömlig dag. Tack till ”landteamet”.