Nu är vi officiellt försenade och röran med missade anslutningsflyg har inletts. Ett tag såg det ut som om vi skulle kunna flyga ut igår, men det beskedet återkallades.

Fördriver tiden medan stormen ryter

Ola F., Neil och Henrik H. fördriver tiden medan stormen ryter. Foto: Carl Lundberg

Tittar på Pistvakt

Henrik T., Ola E., Stefan och Pär avnjuter ett avsnitt av Pistvakt. Foto: Carl Lundberg

Nu är planen att vi lämnar Wasa imorgon (måndag) vid lunch. För första gången verkar det faktiskt vara ett realistiskt alternativ eftersom stormen till slut har bedarrat. Och vi är redo att åka. Landningsbanan har inspekterats och mirakulöst var alla de svarta plastsäckarna som markerar banan fortfarande på plats och snöytan var plattare än någonsin. Om bara sikten fortsätter vara god och horisonten klar, kan vi lämna Wasa – och åtminstone ta oss till Troll.

Ola E. städar landningsbanan.

Ola E. städar landningsbanan. Vi är redo! Foto: Carl Lundberg

Flyget från Troll till Kapstaden har fått en intressant twist. Vår flygning på den sträckan var planerad till onsdag, men det finns sex lediga platser på en tidigare flygning som vi kan använda. Det är bara ett par timmar mellan anslutningarna, så allt måste klaffa för att det ska funka. Och du kanske undrar hur man kan avgöra vem som får flyga tidigt och vem som får stanna kvar? Tja, vi hade ett möte om det och tack vare den stora generositeten hos fem i gruppen, hittade ​​vi en lösning utan mycket diskussion.

Det måste sägas, den här expeditionen har varit Zen!

Henrik och dator

Henrik H. uppdaterar sig om vad som händer i omvärlden. Midnattssolen är nu borta. Foto: Carl Lundberg

Borr och kilar som används för att ta stenprover

Enligt traditionen ska alla expeditioner lämna ett minne på Wasa. Det här är vårt bidrag: borr och kilar som används för att ta stenprover. Foto: Carl Lundberg

Jenny städar

Vägen till en doktorsgrad innehåller många olika uppgifter. Den ständigt energiska Jenny städar Vasaloppet. Foto: Carl Lundberg