Nu har dagarna flutit ihop, kanske kan någon på redaktionen reda ut vilket datum det är!?

Karin bevisar direkt vilken fantastiskt resurs hon här. Som om det vore gjort genom ett knäpp med fingrarna så finns nybakat frukostbröd och de medtagna kylvarorna vårdas ömt genom tvätt med ättiksvatten eller varsam amputation. Det är redan sagt men det är så sorgligt att titta ner i en låda med rotsaker insmetade i det som en gång var blast på rotselleri eller purjolök. Stackars Karin som lagt sån möda på att planera och instruera hur det skulle gå att få maten att överleva en månad till havs. Om de bara gjort som hon bett hade det gått bra.

Stefan och Ola hämtar vatten i en 1000-literstank nere vid smältvattensjön. Pär startar tvätt och diskmaskin. Skotrar körs ut och last packas upp. Dörrar öppnas och bakom vissa möts vi av en manshög driva med snö och ett islager som håller allt som lämnades på golvet i ett fast grepp. Värmefläkt, skyffel, spett, motorsåg och tålamod är våra verktyg.

Dagen efter igår

Bärandet och kånkandet fortsätter. Vi förbereder bilarna för en andra vända till Neumayer för att hämta resten av vår last. Vi har fått låna ett släp av finnarna och vi lättar ekipagen genom att ta av det som inte är nödvändigt, en av vinscharna till exempel. En glädjande nyhet är att bränsleförbrukningen varit lägre än förväntat. Vi tankar upp fyrhjulingen med 180 liter och sexhjulingen klarar sig nog utan tankning, men så har den också 650 liters tankkapacitet.

Vädret är strålande och eftermiddagens dilemma var om vi skulle fika ute i solen eller om de som jobbat ute hela dagen skulle få en stund i skuggan.