Arktis Antarktis
FiltreraRensa

Bloggar

Filtrera

Möt vår expeditionsledare - Henrik Törnberg

15 februari 2017 | Neil Glasser, Ola Fredin

Varje expedition behöver en bra ledare och vi har tur som har Henrik Törnberg i den rollen. Henrik har varit inblandad redan från start och hjälpt oss med den övergripande planeringen och organiseringen av fältarbetet under MAGIC-DML, och nu med genomförandet av expeditionen i januari-februari 2017. Han har också ansvaret för den dagliga planeringen och säkerheten under fältarbetet här i Antarktis.

Läs hela blogginlägget

Hur är det att fältarbeta i Antarktis?

10 februari 2017 | Neil Glasser

På den senaste fältturen slog vi läger på inlandsisen ca 1500 meter över havet och under natten var temperaturen nere under -20 °C, så några av oss tog två sovsäckar, en inuti den andra, för att hålla värmen. Vi har också ett litet toalettält, på ett lagom diskret avstånd från de andra tälten...

Läs hela blogginlägget

Vi har samlat expeditionens första prover!

20 januari 2017 | Neil Glasser

Nu har vi varit ute på vår första tur ut i fält. Vi åkte till en liten nunatak som kallas för Fossilryggen och ligger ca 50 km från Wasa. Huvudsyftet med var att testa bilarna, lagringsutrymmet i bilarna och packningssystemet, som Calle och de andra har utvecklat, samt testa vårt fältläger och utrustning.

Läs hela blogginlägget
Stäng